Gennem årene har jeg efterhånden fået set en hel del live fodbold på tyske stadions, og selvom der var gengangere blandt stadions, så sker det nok ikke foreløbigt at opleve tre kampe på to dage på sådan et niveau. De tre kampe i november 2018 var:

  • FC Köln – Dynamo Dresden
  • Borussia Dortmund – FC Bayern München
  • Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04

Og hold nu op en 3-retters menu det blev.

FC Köln-Dynamo Dresden

Dresden har længe været voldsomt imponerende stemningsmæssigt topklasse på udebane, og efter at have set dem kamp for oprykning(mod Rostock i Dresden) havde det længe stået på listen. Så da muligheden bød sig for 8.000 udefans i Køln var det svært at sige nej. Mine to venner, der ikke er de vilde groundhoppere, var ikke svære at overbevise og det skuffede da heller ikke. Det endte trods alt med nærmest at have været en underdrivelse jeg var ude i.

Vi var tidligt oppe og boarde kl 06:50 i Københavns lufthavn og efter en fredagskamp på Brøndby Stadion var vi alle rimelig ramte. Efter ankomst i Frankfurt var det dog direkte til Køln og kampen. Billetterne var arrangeret hjemmefra så det var bare afsted. I vores trætte fysiske tilstand glemte vi dog at Kølns stadion er kontant og uden kreditkort-muligheder. Det er meget normalt i Tyskland, men manglende søvn og rimelig travl tidsplan med kampstart kl 13:00 dummede vi os. Måske godt det samme.

Kampen var fuldstændig vanvittig og en af de største afklapsninger jeg har set. Køln lammetævede Dresden 8-1 og den burde egentlig have været langt langt større. Stemningen døde lidt ud for hjemmeholdet, da der givetvis gik tosserier i det. Men Dresdens fans leverede modsat en af de bedste præstationer jeg har oplevet, hvilket kun er mere imponerende i en kamp, hvor holdet, klubben byen nærmest ydmyges på banen.

Mest bemærkelsesværdigt, og noget jeg ofte refererer til den dag i dag, var hele udeafsnittet plus det løse talte ned og “jublede” som ved en scoring ved stillingen 6-0. Kort efter jublen reducerede Dresden og tribunen eksploderede. Hold nu op, altså generel høj præstation, men det øjeblik står lysende klart.

Hvis man alligevel er på fodboldtur, så vil jeg til hver en tid anbefale en kamp med Dresden på udebane. Men husk respekten og hold dig væk fra deres afsnit.

Borussia Dortmund – FC Bayern München

Efter kampen skulle vi videre til Düsseldorf til overnatning. Personligt var jeg rimelig smadret, og da vi ikke havde billetter til Dortmund-Bayern hjemmefra, og mine to venner ikke fra friske på køb foran stadion, så var pool og øl perfekt inden en bar og kampen i tv.

Bedst som jeg havde klædt om og klar til poolen, og samtidigt utålmodig, blev der kastet tre originale billetter til kampen. Indrømmet – jeg var rimelig paf. Vi havde pludselig travlt så øllen skulle tømmes og jeg skulle have tøj på igen.

Vi nåede kampen i god tid. Det er langt fra første gang på Westfalen Stadion, men det er imponerende hver gang. Selvom jeg oftere og oftere går efter mere specielle stadion, så imponerer store stadions med god stemning mig alligevel altid.

Og kampen skuffede ikke. Kampen var kanon. 3-2 til Dortmund efter at have været bagud to gange. Det smittede af på stemningen der længe bølgede og selvsagt eksploderede til sidst. Kampen var runden efter Dortmunds fans havde modtaget straffen for deres bannere i Hoffenheim. 44.000 € og ingen udefans i Hoffenheim til 2022 betinget straf. Det markerede Bayerns fans til kampen. Hvilket som sidenote kan hives frem til denne sæsons protester og afbrudte kampe mellem de to klubbers kampe mode Hoffenheim. Samtidigt havde Dortmund bannere mod den foreslåede Super League.

Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04

Efter kampen var det tilbage til Düsseldorf og hotellet vi lige havde nået at checke in på. Düsseldorf er generelt anbefalesværdig by som base i den del af Tyskland. Lidt pricy, men placeret perfekt og fint natteliv. Desuden er der oftest billigere billetter til Düsseldorf end Frankfurt.

Vi kørte dog direkte til Frankfurt Lufthavn, hvor vi skulle hjem fra. Vi afleverede bilen og tog toget til Stadion. Stadion ligger to stop med linje S9 fra lufthavnen og vi havde et aften fly hjem. Tidligt til stadion og godt med øl og så til kamp. Klassisk forberedelse på en fodboldtur. Området omkring stadion er typisk tysk. Mange vandhuller med øl og madsalg og sort af mennesker.

Frankfurt skuffer aldrig og kampen heller ikke, hvor Frankfurt vandt 3-0. Sammenlignet med de to øvrige kampe, var det dog på et liiidt andet niveau.

En time efter kampen fik vi en afslutnings pils i Lufthavnen. Tysk infrastruktur skuffer aldrig, og vi kunne roligt slappe af med selvtilfredshed og et smøret smil efter to højintense dage. Det er ikke overraskende at flere og flere tager til på fodboldture til Tyskland frem for det klassiske engelske.

Kampfakta

Müngersdorfer Stadion/RheinEnergieStadion
Kapacitet 49.698 – udsolgt!
FC Køln – Dynamo Dresden 8-1
10. november 2018

Westfalen Stadion/Signal Iduna Park
Kapacitet 81.365 – udsolgt!
Borussia Dortmund – Bayern München 3-2
10. november 2018

Waldstadion/Commerzbank Arena
Kapacitet 51.500 – 50.700 tilskuere
Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04 3-0
11. november 2018

Husk det er kontanter i Tyskland til køb af stadionkort de fleste steder.