På en råkold martsdag i 2017, gik endagsturen til de britiske øer, til hvad der til dato, skulle visse sig at være min billigste groundhopping tur i udlandet.

På daværende tidspunkt havde Ryanair afgange, som gjorde det muligt at nå kl. 15.00 (lokaltid) kampen i det nordvestlige London, med hjemrejse samme dag. Det var nemt at købe billetter ved at oprette en profil på deres officielle hjemmeside, og billetterne blev købt på Watfords officielle hjemmeside til 35 pund stykket.

Afrejsen foregik på sædvanligvis, som det hører sig til på fodboldture med en Sydhavnsraket i lufthavnen. Dette blev efterfulgt af flyversjusser i luften, på trods af at Ryanairs kabinepersonale ikke mente at baren skulle åbne kl. 07.00. Den tidlige afrejse fra København, passede perfekt med åbningstiderne for pubberne, hvilket gjorde at der heldigvis ingen spildtid var på denne endagstur.

Der er et vælg af ærkebritiske pubber i Watford. Vi valgte dog denne gang at lægge ud på ”The Moon under Water”, som er en mere kommerciel pub, der favner bredt. Gæsterne denne formiddag var primært familier, fra både Watford og away fans fra Southampton. Efter at par pints bød fansene hinanden op til sang og tilråb mod hinanden, absolut ingen fjendsk stemning, tværtimod. Alt blev sunget med et glimt i øjet. Den fantastiske stemning på pubben gjorde også at vi blev hængende, på trods af vores planer om at besøge andre pubs før afgang til stadion.

På daværende tidspunkt havde Southampton en bomber, som bankede kasser ind på samlebånd, og away fansene var da hellere ikke blege for, nærmest konstant at hylde deres stjerne ”Manolo Gabbiadini”. Britiske fans er notorisk kendte for at lave den ene geniale spillersang efter den anden. Og Southamptons away fans var ingen undtagelse. Før, under og efter kampen blev der sunget:

”Les Reed went to Europe to buy a Lamborghini,
Instead he bought a striker, his name is Gabbiadini,
He scores them with his left foot, he scores them with his right
And when he scores another one we’ll sing this song all night”

Ca. 45 min. før kickoff rømmes pubben fuldstændig for gæster, som alle søger i samlet flok mod Vicarage Road. Det er fantastisk at se og opleve den stemning der er, når mange tusindvis af fans sammen lukker gader og veje ned, for samlet at gå til stadion. Det var klart en positiv oplevelse at være vidne til dette, og en oplevelse der næppe fås på samme måde, hvis man besøger nogle af de store og mere turistpræget stadions i England.

Vicarage Road er i skrivende stund det 2. mindste stadion i Premier League med plads til 23.500 tilskuere, hvilket giver en suveræn oplevelse på et ærkebritisk stadion, hvor vi fra vores position på 2 række, nærmest kunne røre hjørneflaget.

Da der ikke må nydes alkohol med syn til banen foregår dette nede bag tribunerne, hvor fansene først går mod deres pladser lige inden kampstart, så de kan få den sidste tår inden de tørlægges i 45 min. Hvorefter de igen søger med boderne i pausen. Et absolut must på Vicarage Road er at smage deres ”Meet roast pie”, som er helt fantastisk. Mørt kød i brun sovs, indbagt i butterdej, what’s not to like!.

Da vi skulle nå et fly umiddelbart efter slutfløjtet, vælger vi at gå da Southamptons bomber bringer dem på 2-3 ca. 5 min. før tid. Vi når lige at overvære away fansene gå helt amok, og selvfølgelig brød de ud i sang til Gabbiadini, der overdøvede hele stadion. Til vores skræk bliver der på vej ud til vores Über scorede 2 gange yderligere, hvilket giver kampens resultat 3-4 til Southampton. Hvilket vi først opdager i lufthavnen!. Det viste sig desværre at vi sagtens kunne have set kampen helt færdig i forhold til tid. Det ved vi til næste gang.

Alt i alt en kæmpe anbefaling herfra til at tage på Vicarage Road og se Watford FC, som giver en helt anden oplevelse end at tage på et af de mere turistbesøgte stadions i England. Hvilket også gør, at billetterne er nemme at få fat i, og billetterne og øllet er billigere. Jeg skrev i indledningen at dette til dato var min billigste groundhopping tur i udlandet, og til det kan jeg oplyse at hele turen inkl. forbrug kostede i omegnen af 1.000 kr.