Onsdag aften d. 02/09 var jeg på plads på den berømte skrå bane i Lersøparken og oplevede en af de største pokalsensationer i Pokalturneringens historie.

Bispebjerg Boldklub tog i DBU pokalen  i mod FC Helsingør fra 1. divison hjemme i Lersøparken.
Lige så meget denne bane er elsket af hjemmeholdet, ligeså meget er den frygtet af modstanderen. Græsset er oftest ikke nyslået og hældningen gør også, at motivationen hos modstanderen altid falder en smule.

Det varmer virkelig mit fodboldhjerte, at Bispebjerg Boldklub havde valgt at spille denne kamp på hjemmebanen og ikke taget den nemme løsning og rykket kampen til Helsingør Stadion.
Bispebjerg troede på deres chance og ville spille efter chancen for at gå videre, fremfor at score lidt penge ved at sælge kampen til Helsingør og slippe for mange mange timers arbejde.
Bispebjerg havde også valgt at give gratis entré til kampen, selvom de snildt kunne have taget 50 kr. i indgang, som man oftest ser på mindre stadions, når du trækker et af de store klubber – Stor ros for dette 👏 Håber at folk istedet smed lidt penge efter boderne.
Siden lodtrækningen ved jeg, at der er blevet knoklet for at få setuppet klar til kampen. I flere dage op til kampen, skulle der handles ind til boderne, sættes snorre op rundt om banen, kridtes spiller og tilskuerefelter op og masser andre opgaver der skulle løftes. Der ligger uffatteligt meget arbejde i at gå fra et park stadion, til et godkendt stadion i 1. runde af DBU pokalen.
Men i gjorde det fantastisk og var og fornøjelse at se dette setup i Lersøparken.
Derfor var det også en fornøjese at se + 300 mennesker var mødt op til kampen. Det må være mange år siden, så mange mennesker har indfundet sig til en kamp i Lersøparken.
At opleve en sensation som denne er noget jeg, og sikkert mange andre der var tilstede, aldrig vil glemme.
Jublen på tilskuerepladserne er ihvertfald aldrig set vildere.
Bispebjerg Boldklub er grundlagt i 1943 og har levet en tilværelse væk fra mediernes rampelys det meste af tiden. Klubben har igennem tiden opforstret en landsholdsspiller nemlig Ole Madsen , som fik debut på det Danske landshold i 1958.
De seneste 20 år har været en større rutchetur for klubben. i 2005 brændte klubbens klubhus ned og de næste 4 sæsoner levede klubben i en container. Klubben røg langsomt ned gennem rækkerne og for en håndfuld år siden lå klubben i bunden af serie 3.
Jeg spillede selv i Bispebjerg under nedturen og var med klubben nede i serie 3, hvor det ikke så for lyst ud. Men en dag trådte en fyr ind ad døren. “Mini” en knægt fra Lolland som blev den nye assistent på 1 holdet. Siden den dag er det kun gået en vej for klubben og “Mini” overtog hurtigt cheftræner posten for 1 holdet. I dag er klubben at finde i toppen af serie 1. “Mini” fik vendt skuden for 1.holdet og har senere også taget tjansen som formand i klubben og fået hele klubben til at blomstre igen.
Var det ikke for den mand, så ved jeg ikke hvor klubben var henne i dag – det er et vanvittigt arbejde han har lagt i klubben.
Jeg har selv et kæmpe 💚 hjerte for klubben på de skrå baner i Nordvest. Tillykke med sensationen gutter og til alle rundt omkring Bispebjerg Boldklub – og ikke mindst til dig “Mini” klap lige dig selv en ekstra gang på skulderen 😉
Tak for en aften i Lersøparken som jeg aldrig vil glemme og kæmpe ros for at i jagtede miraklet, frem for penge.
Stor ros til alle jer frivillige som, gjorde dette mirakel muligt.
Bispebjerg Boldklub møder HB Køge i 2. runde af poklaturneringen. Kampen bliver spillet d. 06/10 kl. 16.00 i Lersøparken
Jeg valgte at hold min tlf/kamera i lommen det meste af kampen for, at få hele oplevelsen med. Derfor er et par af billederen lånt af fotograf Hanne Kokkegaard